FAQ

Hieronder kan je een antwoord vinden op de meest gestelde vragen.

Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kan terugvinden in onderstaande lijst?

Stuur ons je vraag via onze contact-pagina.

Wat is ImmOpinion?

Wat is ImmOpinion?

ImmOpinion is een vastgoed(zoekertjes)site waar verkopers en verhuurders een pakket met een vastgoedadvertentie, e-book, immobord, enz. kunnen aankopen om zo zélf het beste verkoop- of verhuur resultaat te bereiken.

Zoek je een pand om te kopen of te huren?  Gebruik dan de zoekfunctie op www.ImmOpinion.be.

Moet ik me registreren om een zoekertje te plaatsen en producten aan te kopen?

Moet ik me registreren om een zoekertje te plaatsen en producten aan te kopen?

Om actief het platform te kunnen gebruiken moet je inderdaad een account aanmaken.

Ik heb vastgoedproducten aangekocht en een zoekertje geplaatst, maar dit is nog niet zichtbaar. Hoe komt dit?

Ik heb een pakket aangekocht en een vastgoedadvertentie geplaatst, maar dit is nog niet zichtbaar.  Hoe komt dit?

Nadat je een pakket heb gekozen en een vastgoedzoekertje hebt toegevoegd controleren we eerst jouw vastgoedadvertentie.   Eventuele onregelmatigheden (bv. ongepaste foto’s of teksten) worden aangepast alvorens het gepubliceerd wordt.   Normaal is de advertentie steeds binnen maximaal 36u na invoer zichtbaar.

De downloadbare bestanden (e-book en bijlagen) kan je direct na je betaling downloaden en daarnaast ontvang je ook een mail met een link naar de downloadbare PDF bestanden.

Fysieke producten zoals het immobord en/of de raamaffiche worden binnen maximaal 36u (op werkdagen) per post verzonden.

Is er toch een probleem?  Aarzel dan niet en neem zeker contact op met ons via de contactpagina.

Ik heb een e-book met tips & tricks aangekocht. Deze wordt pas verzonden na het invoeren van het zoekertje en uitvoeren van de betaling. Hoe kan ik dan de tips & tricks uit het e-book gebruiken bij het opmaken van het zoekertje?

Ik heb een e-book met tips & tricks aangekocht.   Deze wordt pas verzonden na het invoeren van mijn vastgoedadvertentie en mijn betaling.  Hoe kan ik dan de tips & tricks uit het e-book gebruiken bij het opmaken van het zoekertje?

Het klopt dat het pakket met de informatiebundel pas wordt verzonden na ontvangst van de betaling en het invoeren van jouw vastgoedadvertentie.  Geen paniek, als je het e-book ontvangen hebt kan je deze lezen en je advertentie ten alle tijde aanpassen/aanvullen met de tips & tricks uit het e-book.

Hoe lang blijft mijn zoekertje zichtbaar?

Hoe lang blijft mijn zoekertje zichtbaar?

Alle zoekertjes blijven steeds 4 maanden of 120 dagen zichtbaar.   Enige tijd voor het verlopen van deze termijn ontvang je van ons een herinnering met de melding dat het zoekertje bijna verloopt.

Zijn de wettelijk verplichte documenten zoals een EPC inbegrepen in de informatiebundels van ImmOpinion?

Zijn de wettelijk verplichte documenten zoals een EPC inbegrepen bij de e-books van ImmOpinion?

Neen, de e-books bevatten complete informatie over de wettelijk verplichte documenten, tips over hoe je jouw woning verkoop- of verhuurklaar maakt, over vastgoedfotografie, rondleidingen, marketingcampagne, enz.   De eigenlijke documenten zijn niet inbegrepen.  Wij zetten op een zeer overzichtelijke manier uiteen waar en hoe je deze kan verkrijgen, welke termijn er van toepassing is, enz.

Kan ik ook buitenlands vastgoed adverteren op ImmOpinion.be?

Kan ik ook buitenlands vastgoed adverteren op ImmOpinion.be?

Er kan inderdaad ook buitenlands vastgoed worden geadverteerd op ImmOpinion.be.

Bij het adverteren van buitenlands vastgoed zullen de tips and tricks in de e-books nog steeds van pas komen voor onder meer het opmaken van de reclame campagne, vastgoedfotografie, etc..   De informatie inzake de wettelijke verplichtingen is enkel van toepassing voor de verkoop of verhuur van vastgoed in Vlaanderen.

Kan ik een zoekertje plaatsen zonder een e-book of ander vastgoedproduct te kopen?

Kan ik een zoekertje plaatsen zonder een e-book of ander vastgoedproduct te kopen?

Nee, in het begin was deze mogelijkheid er wel, het viel echter op dat niemand gebruik maakte van deze optie.   Aangezien je met het complete pakket (zoekertje (inclusief raamaffiche), e-book en immobord) je de kans op een snelle verkoop of verhuur vergroot is de mogelijkheid om enkel een zoekertje te plaatsen er niet meer.